R

Deel van bedrijvennetwerk

De Gorinchemse Uitdaging helpt vrijwilligers aan vrijwilligerswerk

Zoek je uitdagend vrijwilligerswerk of heeft jouw maatschappelijke organisatie een mooie klus in de aanbieding voor onze vrijwilligers? De Gorinchemse Uitdaging is een verbindende stichting in Gorinchem die zorgt dat Materialen (spullen), Mensen (expertise, handjes, vrijwilligers) en Middelen (huisvesting, opslag, vervoer) aan elkaar worden gekoppeld. Deze zogenaamde matches zorgen voor verbinding tussen maatschappelijke partijen en bedrijven in de stad. Dit is superduurzaam; dat wat over is (of wat je voor elkaar over hebt om te doen) in Gorinchem kan soms enkele straten verderop worden ingezet.

Verenigingen en stichtingen hebben veel klussen die wel noodzakelijk zijn, maar blijven liggen door het ontbreken van vrijwilligers of doordat de aanwezige vrijwilligers al zo druk zijn dat dit er niet meer bij kan. De Uitdaging daagt bedrijven en serviceclubs uit om een dergelijke klus uit te voeren. U kunt collega’s ontmoeten in een heel andere situatie dan op het werk, waarbij andere vaardigheden van belang zijn. Samen doe je een leuke klus met andere mensen die je anders niet snel zou ontmoeten.
Wil jij met jouw bedrijf of club een gezellige én actieve dag beleven?
Of heeft jouw organisatie een klus in de aanbieding?

Hoe werkt het?

Door een aanvraag in te dienen, kunnen vrijwilligers- en non profitorganisaties die actief  zijn in Gorinchem, via onze website hun vacatures aanmelden. Toetsingscriteria voor vrijwilligersvacatures, zijn door de overheid opgesteld om vrijwilligerswerk te beschermen. Mensen zetten zich zonder betaling in voor anderen. Het ‘vrijwilligerswerk’ moet aan de volgende criteria voldoen:

  • vrijwilligerswerk vindt plaats bij vrijwilligers- of non-profitorganisaties, dus niet bij privépersonen of commerciële organisaties.
  • het werk is aanvullend en het takenpakket moet duidelijk onderscheiden zijn van het werk van betaalde krachten
  • er mogen geen opleidingseisen worden gesteld, wel vaardigheidseisen
  • er is binnen de organisatie een vast contactpersoon voor ondersteuning en begeleiding

Door een aanbod in te dienen, kunnen vrijwilligers hun expertise aanbieden. Wij geven alleen na overleg jouw gegevens door aan de vragende vrijwilligersorganisatie. Is de vacature vervuld of heb je al vrijwilligerswerk gevonden? Als de vacature vervuld of niet meer actueel is willen we dat graag weten. Geef ook wijzigingen van contactpersonen tijdig aan ons door. Dat kan eenvoudig met een mailberichtje naar info@gorinchemseuitdaging.nl

R

Deel van bedrijvennetwerk

Pin It on Pinterest

Share This