1e MBO Award van de Gorinchemse Uitdaging tijdens de Beursvloer op 4 oktober 2017

Dit jaar nomineren wij voor het eerst de meest Maatschappelijk Betrokken Ondernemer,

Wij reiken deze MBO Award 2017 graag uit tijdens de Beursvloer op 4 oktober 2017.

In 2017 starten wij, tijdens de Beursvloer met het uitreiken we de Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Award, simpelweg MBO-award-wisselbeker. Er zijn bedrijven genomineerd waarvan de jury vindt dat deze zich hebben onderscheiden door iets bijzonders te doen, of door iets kleins te doen, wat effectief was voor de maatschappij. Iets geven voelt goed!
Een onafhankelijke vakkundige jury beoordeelt de inzendingen en kiest een winnaar. Er kan niet gestemd worden. Over de toekenning van de MBO award kan niet worden gecorrespondeerd.
Wie zal toch als eerste in dit rijtje komen staan?

Verantwoord of Betrokken?
Een wereld van verschil.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt door Willem Lageweg, directeur MVO Nederland, uitgelegd als een nieuwe integrale visie op ondernemerschap waarbij de ondernemer behalve het streven naar winst (profit), ook rekening houdt met het effect van de activiteiten op het milieu (planet) en waarbij de ondernemer oog heeft voor menselijk aspecten binnen en buiten het bedrijf (people). Het gaat hier om het vinden van een balans tussen deze drie P’s.
Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) daarentegen bezit de term ‘betrokken’, in plaats van ‘verantwoord’. Bij MBO gaat het om het geven van steun aan maatschappelijke initiatieven en om het tonen van betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken in de directe of indirecte omgeving van de onderneming.
Tijdens de Beursvloer op 4 oktober 2017 van 17.00/18.30 in de Nieuwe Doelen te Gorinchem, zal de MBO-award 2017 worden uitgereikt aan de winnaar van categorie Maatschappelijke Betrokken Ondernemer.
Onze bestuursvoorzitter Martijn Spijk (directeur Rabobank), zal deze award overhandigen.

Bent u er samen met uw collega(‘s) bij?

Pin It on Pinterest

Share This