Matchgroep

De matchgroep vormt het hart van de Gorinchemse Uitdaging. Een matchgroep wordt gevormd door 10 tot 15 mensen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven in Gorinchem of als vrijwilliger betrokken zijn bij de Gorinchemse Uitdaging.

De matchgroep buigt zich over de maatschappelijke vraagstukken die zijn ingebracht op het gebied van zorg, welzijn, cultuur, sport en recreatie, van een vereniging of stichting. De leden bedenken samen op welke manier de uitdaging kan worden aangepakt door het bedrijfsleven en dagen telkens een ander bedrijf uit om ook maatschappelijk betrokken te ondernemen.

Er zijn twee rollen in de matchgroep, de ‘oude rot’ en de ‘jonge hond’.

De ‘oude rotten’ zijn seniormedewerkers en directeuren met een groot netwerk. ‘Jonge honden’ zijn jonge directieleden, zelfstandige ondernemers en werknemers die hun netwerk ter beschikking stellen om matches uit te voeren. De jonge hond zorgt van a tot z dat de match daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Deze Matchgroep stimuleert het bedrijfsleven uit Gorinchem om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in de praktijk te brengen
Oude rotten en jonge honden werken per uitdaging als duo samen.

Wat doen ze precies?
Aanvragen van stichtingen, verenigingen en buurtgroepen worden besproken tijdens een Matchgroepoverleg. Na acceptatie gaan één jonge hond en één oude rot aan de slag om een antwoord te vinden op de vraag. Als dit gelukt is noemen we dit een gerealiseerde match. De Matchgroep komt vier keer per jaar bijeen om de nieuw binnen gekomen aanvragen en ontwikkelingen te bespreken.

Oude Rotten 

Carina Huisman, Huisman Accountants

Dico Gremmen, de Hypotheekweter

Esther Hobo, professioneel dienstverlener

Piet IJssels, oud burgemeester van Gorinchem

Hans Keuren, Coaching en Outplacement

Sarco Bosschaart, UNC Plus Delta

Elize Putters, Putters Advocatuur

Jonge Honden

Erica Jorens, de Hypotheekweter

Corné van Rosmalen, Gorinchem Beweegt

 

Heb je ook zin om mee te doen met de matchgroep? Neem contact op met Marleen van Zwienen info@gorinchemseuitdaging.nl